tisdag 30 juni 2015

Lisa 6 månader

Ett halvt år har gått, herregud!!! Numera vill hon inte ligga still, lägger man ner henne på golvet försöker hon genast sätta sig upp och eftersom hon inte kan det så rullar hon runt. Kan hon inte rulla runt så cirkulerar hon på något vis ändå så hon ligger inte kvar på samma plats som man lämnat henne på! Hennes egentligen korta armar blir väldigt långa och ser hon något så når hon oftast det. Dags att börja se upp med små farliga saker!
Dagarna ser ut ungefär såhär; vaknar och pratar en stund runt kl 06 och somnar om, alternativt sover ända till ca kl 08. Äter en flaska BabySemp ca kl 09, är vaken en stund och sover sedan 1-2 timmar. Äter lunch, en ny flaska eller gröt/burkmat. Vaken en stund och sover sedan 1-2 timmar. Middag är samma som lunchen (favoriten alla kategorier är plommonpure) och sedan brukar hon sova en kortis innan hon är vaken ett par timmar på kvällen. Bäst är om hon äter vid sju, åtta (en flaska hälften BabySemp hälften havrevälling) och sedan somnar vid åtta, nio. Sedan stökar hon runt på nätterna, vaknar ofta och pratar högt och mycket, äter en flaska vid kl 03 och sedan börjar dygnet om!
Lisa är en väldigt nöjd bebis annars, inte ofta hon skriker och "klagar" Vår lilla solstråle! Hon greppar saker och för till munnen, sitter med stöd, står på benen om man håller henne, rullar åt båda håll från rygg till mage och tvärtom. Hon är väldigt kittlig och busar gärna med Elis. Greppar tag om hår och näsa på folk så det gör ont och skiner upp så fort hon ser oss i närmaste familjen. Lite skeptisk har hon blivit mot folk hon inte träffat på ett tag och kan då börja grina!
När hon ska sova stoppar jag i nappen, ger henne snutten och lägger ner henne, sällan något problem! Sedan vaknar hon alltid med ett leende! Och bajsar gärna på morgonen för att få mig att vakna ordentligt...! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar