lördag 23 januari 2016

ELIS 5 år!

Nyfödd liten Elis 2840 gram
Elis 1 år med bästisen Benny som inte lever längre
Elis 2 år
Elis 3 år
Elis 4 år

Så liten han såg ut för bara ett år sedan! Det här året har han verkligen vuxit och dragit iväg på längden och blivit mager som en pinne. Varje revben och ryggkota och muskel syns och står ut. Han har vuxit ur sina byxor flera gånger om bara senaste månaderna.
Knölen som han hade på revbenen som var brosk har han också "vuxit i" och plötsligt är den borta!

En sån klok och fin liten kille vi har - bara han får chansen till det. När han är med Vega är det bråk konstant, han retar Vega och hon skriker, eller så slåss de. De bråkar om allt och lite till.
Men när han är ensam, när Vega lagt sig på kvällen till exempel så blir han lugn, berättar historier, är så klok och förklarar saker som han hört.

Vi har nyss haft samtal på dagis och de säger att han alltid är glad, pigg på att testa nya saker, kan leka med alla och är en omtänksam kompis och brys sig om någon annan gör illa sig eller är ledsen. Han är kreativ och älskar rita, klippa och pyssla. Han har många frågor om hur saker fungerar och vill gärna testa själv.
Och han är hela tiden i framkant, vill gärna bli visad bokstäver och hur man räknar eller vad klockan är.

Det är MYCKET prat om kiss, bajs, rava, fisar och sånt nu. Elis och Vega kan skratta så de kiknar när de fiser. Igår badade Elis i en balja som jag hade när jag var barn. När jag sa det så tyckte han; Usch då har ju du haft puppa i den här!

Elis vaknar oftast vid sju, kliver upp och tar yoghurt i kylskåpet och sätter sig att titta på tvn eller paddan. Sedan är det full fart hela dagen och han lägger sig åtta. Ibland kissar han fortfarande i sängen, oftast när han är så trött att han inte hinner vakna.
Han är precis som sina syskon en riktig "torrboll" och har just nu ett utbrott av eksem över benen som vi måste smörja med kortison varje dag.

Han är hjälpsam och vill gärna vara med och laga mat, duka bordet och sånt. Älskar verkligen Lisa och leker mycket med henne, hämtar saker, sjunger och dansar med henne och pussar henne så hon blir arg tillslut.

Det är mycket hoppa, klättra, slåss och liknande nu. Star wars, Turtles, Spindelmannen, Tjuv och polis är lekarna som gäller.

Elis äter inte mycket. Varje middag är en kamp, även om han själv får välja vilken mat vi ska göra ibland. En dag kan han äta 15 (!) köttbullar men veckan efter äter han inte det längre. Han älskar kött och sås om han äter från vår tallrik men inte om vi serverar honom direkt! Han smakar helt inte nya saker utan skulle kunna leva på yoghurt, banan, minimajs och potatis. Han äter väl ändå det han behöver eftersom han följer sin kurva. Han älskar frukt så det är ju bra.

Han älskar att klä ut sig! Här i sin skinnjacka som han fick i present, då sprang han och hämtade pilotbrillor och keps hihi.


En underbart fin liten kille har vi i alla fall <3 Här ber han mig trycka på hans tumme och så släpper han en prupp och sedan skrattar han tills han kiknar!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar