onsdag 6 maj 2015

Banangröt


Nu börjar det vara dags för lite smakportioner! Igår smakade Lisa sina första tre skedar med banangröt och hon gillade det! Precis som med d-dropparna och Minifomdropparna (som vi numera slutat med) så lapar hon i sig dem ungefär som en katt haha! Hon hade nog kunnat smaka mer men det är bättre att ta det lugnt så idag får hon testa igen.
 
Jag är så jäkla trött, inatt har hon ammat var tredje timme eller oftare, och därimellan så ligger jag och stoppar i nappen som hon spottar ut hela tiden. Det GÅR INTE heller att avleda henne med nappen om hon vaknar, utan då är det mat hon vill ha.
 
I tre nätter har Vega legat inne hos Elis (inte i hennes egna mysiga nya krypin, icke!) på hans överslaf och planen är att jag ska lägga in Lisa på Vegas gamla rum så fort som möjligt, så behöver hon inte vakna av att vi vänder oss i sängen. Det jobbiga i det blir ju att jag får kliva upp för att stoppa i nappen, men om hon vaknar mer sällan så ska det ju inte behövas. Vi får se framöver helt enkelt.
 
Lisa greppar fler och fler saker och stoppar i munnen "smakar" på dem, dregglar mer och är väl allmänt nöjd med livet. Sedan vi slutat med Minifom så bajsar hon kanske var tredje dag. Hennes dagar består ungefär av att käka (går ganska snabbt bara hon får ligga och amma ifred i vår säng) vara vaken 1-2 timmar efter det och sedan sova några timmar. Om hon sover länge på dagen brukar jag väcka henne efter tre timmar i hopp om att hon ska sova mer på natten istället, det går väl sådär kan vi ju konstatera just nu.
 
Hon skiner upp så fort Elis pratar med henne, och hon är väldigt social och söker mycket kontakt. Gillar att iaktta allt som händer runtom, snacka lite då och då och skratta när man busar. Favoritplats är skötbordet! Inte så förtjust i att bada eller duscha, men vi har ju inget badkar utan det är i handfatet som gäller och det börjar bli trångt!
 
Hon sover fortfarande i sitt babyneste och jag funderar på att sy ett större sådant som hon kan ha en längre tid även sedan hon flyttat till spjälsäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar