onsdag 15 juli 2015

Glasnudlar med aborre


Gillar ni fisk? Här ÄLSKAR vi aborre! Om man bara orkar byxa den så finns det inget enklare att plocka fram ur frysen. Den smakar i sig ingenting, så du kan göra precis vad du vill med den. Vi brukar bara smörsteka den (och äta med potatis, sallad och valfri kall eller varm sås) eller fritera den (och äta med jasminris och sötsursås)!
Här kommer ett favorit-recept, men det är på ett ungefär eftersom jag gör lite som jag vill, så man får smaka av eftersom.

Lägg aborren (eller tex räkor om man hellre vill ha det) i marinad;
2 pressade vitlökar
2 msk riven ingefära
1 tsk röd currypasta
Rapsolja

Tillaga glasnudlar enligt förpackningen.

Strimla ett knippe salladslök och skär ett spetskålshuvud i bitar. Stek löken och fisken med marinaden i några minuter. Tillsätt 2 dl fiskbuljong, lite soja (knappt 1/2 dl? Vi brukar ta japansk soja men ta den ni har hemma och gillar) och låt koka några minuter. Tillsätt spetskålen och blanda.

Låt glasnudlarna rinna av och blanda dem med resten i stekpannan.

Servera med avokado.

Jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar