torsdag 8 oktober 2015

Avhuggna fingrar

Nu har vi en burk med avhuggna fingrar i frysen!
 
 
Recept på läskiga fingrar till Halloween
 
125 gr rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
1/2 ägg
Några droppar Bittermandelarom (eller den smak man önskar)
1/2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
En nypa salt
 
Skållade mandlar
 
 
Rör ihop smör, florsocker, ägg, arom och vaniljsocker mjukt och smidigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop till en deg som sedan får vila i kylskåpet minst 30 minuter.
 
Ta en liten degbit åt gången och forma till ett finger och gör knogar och fingerveck med kniv eller tandpetare. Ju noggrannare du är desto bättre resultat, tänk på att de flyter ut lite i ugnen!
Ta en mandel och tryck fast som "nagel"
 
Grädda mitt i ugnen på 160 grader ca 10 minuter.
 
Om man vill kan man blanda 2  1/2 dl florsocker, 1 ägg och röd karamellfärg för att göra "blod" att doppa fingrarna i, eller stänka över dem!
 

1 kommentar:

  1. Det måste jag prova när lillkillen blivit lite större!

    Kram

    SvaraRadera