söndag 4 oktober 2015

Enkla pumpakakor till Halloween

Idag är det Kanelbullens dag men vi hade ingen jäst hemma och Lisa sover så då önskade Elis att baka pumakakor!
 
Det är väldigt enkelt, om man tar receptet på brysselkex:
 
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 gr smör
Några droppar karamellfärg, vi tog gul nu eftersom det ska se ut som pumpor.
 
Blanda de torra ingredienserna och knåda sedan ihop med smöret och karamellfärgen till en fast deg.
 
Dela degen i två och rulla till rullar som är ca 4 cm i diameter, blanda socker (0,5-1 dl) med karamellfärg att rulla degen i.
Ät lite av degen medan du håller på ;)
 
Ställ dem sedan i kylen ca 2 timmar, därefter skär du dem i 0,5 cm tjocka skivor och använd en tandpetare eller liknande för att göra ögon, mun och "pumparänder" Tänk på att de flyter ut lite under gräddningen så man får göra lite större än man tror.
 
Grädda i 175 grader ca 10-11 minuter.
 

Eftersom våra kakor inte är färdiga ännu får ni tyvärr ingen bild, här ovan har vi precis rullat dem i sockret!
 
Här är en bild från förra året, när Elis gjorde pumpakakor med grönt uppepå också! Tror det var sockerpasta
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar