måndag 26 september 2016

Åre höstmarknad

Förra helgen var det min och Fredriks helg, denna helg var det familjehelg! Vi tog med alla barnen över till Åre, bland annat för att gå på Höstmarknad. Faktiskt så var de ganska nöjda, glada och slogs inte onödigt mycket.

Vi käkade pizza när vi kom fram, och satte på bastun. Där någonstans började det gå fel, ni vet sådär som det blir med barn. Som förälder tänker man att man vill göra något roligt för barnen men de uppskattar det inte alls. Tillslut satt vi i bastun och skrattade för alla barnen var mer eller mindre missnöjda över någonting - bastun var för kall, bastun var för var varm, badet var för skummigt, badet var för lite skum, någon var bajsnödig, någon (som möjligvis heter Lisa...) kissade på golvet, någon var vrålhungrig fast vi precis ätit pizza...Så det var bara till att basta i rekordfart och försöka få alla i soffan istället. Allt i sin ordning egentligen kan vi sammanfatta det hela!


Lördag morgon vaknade barnen kl 06. Så jag gjorde det bästa av tiden, klädde på dem efter frukost och gick ut på upptäcktsfärd. Genast hittade vi en liten bäck bredvid stugan där det kastades blad och andra "båtar" hejvild tills Fredrik vaknade.

Efter några timmar på marknaden på lördagen kom jag på att jag ville åka kabinbana - det har jag velat alla gånger vi är till Åre men aldrig kommit till skott.

Kabinbanan var fantastisk! Vid varje stolpe gick vagnen snabbt över och det sög i magen som med en karusell, och alla både skrek och fnittrade av förtjusning. Höööögt och vackert var det! Uppe på toppen blåste det tyvärr väldigt kallt och vi var inte rätt klädda för det, även om barnen hoppade runt på klipporna en stund innan vi skyndade oss ner igen för att se 400 får vallas genom byn!
Även fast vi missade fåren hittade vi all bajs de lämnat efter sig på vägen...




Till min stora förtjusning hittade jag Langos! Och ännu bättre - man kunde få den med bara Nutella på!!!

På söndagen badade vi några timmar på Holiday club, avslutade med parkeringsböter, for hemåt och alla barnen somnade innan vi ens hunnit ut på storvägen på väg hem!



1 kommentar:

  1. Hej hej! Om ni stod längs vägen så kan ni höra av er till Q-park och få er bot makulerad! Mvh Sara på Holiday!

    SvaraRadera