fredag 30 december 2016

Lisa 2 år!

Nu börjar denna damen få lite attityd. Jag tycker synd om Vega som måste foga sig efter Elis och som får stryk av Lisa. Eftersom Lisa inte har något att säga till om egentligen så drar hon Vega i håret så det lossnar stora tussar. 

Hon är envis. Vill göra själv, och säger "fälv" vilket betyder kan själv. Jag försöker klä på henne, hon skriker att hon kan själv, jag tar två steg bakåt och då skriker hon hjälp, för då har hon insett att hon inte kan själv, haha! 
Men hon tar på byxor, strumpor och overall med skorna själv! Det kan ta en stund och blir inte alltid rätt men oftast blir det faktiskt det!


Det trillar så mycket ord hur henne nu, och flerords meningar. Pappas lypsyl, smör på smörgåsen, yoghurt tack osv. En del låter så himla roligt, som när hon säger Abdullah (hennes kompis på dagis) Hon säger LAH jättehögt och bestämt, precis som Ann blir ANN!
Hon säjer "bassa" fast hon menar kissa (och/eller bajsa) smör till smörgås, ost betyder smör på smörgåsen (!) och många namn blir sista stavelserna (Isabell =Bell, Sabina = Ina osv) Ja, hon pratar mycket och gör sig bra förstådd. Min! används mycket nu också...MIN potta, min snutte, min docka...

Det är mycket frågor och hon undrar alltid E de dä? (vad är det där?)

Hon sover inte på dagen hemma, om hon inte somnar i bilen om vi åker någonstans. På dagis sover hon ca 2 timmar per dag i vagnen ute. Hon verkar trivas på dagis och det är inga problem. 

Just nu är hon inne i en jobbig period, hon skriker varje kväll när hon ska sova (man måste sitta med henne tills hon somnar) och senaste nätterna vaknar hon och skriker på nätterna, inatt var det flera timmar. Och vaknar tidigt som fan, igår kl 04 och somnade inte om...
Vi lägger henne i hennes säng men hon kommer alltid upp och lägger sig inne hos oss i sin spjälsäng där.

Lisa 1 år vs Lisa 2 år 


Hon har inte blöja alls när hon är hemma, utan både kissar och bajsar på pottan eller toaletten. På dagis har hon blöjan på men går på toaletten. Hon kissar innan hon sover för natten och det första hon säger på morgonen är oftast att hon vill gå på toaletten, och i princip alla gånger är hon torr i blöjan, även fast hon fortfarande dricker en flaska välling till natten.

Hon blev sjuk efter hon tillfrisknat efter vattkopporna, en vecka efter dem fick hon lunginflammation och öroninflammation så det har varit en jobbig period för henne på slutet. 

När hon fnittrar så knickrar hon så underbart så jag vill bara busa med henne hela tiden.

Ofta är hon sur och grinig vid middagstid, vill bara vara nära och bli buren.

Lisa fick dockor och dockkläder och en vagn i trä på sin födelsedag. Hon älskar att ta på och av kläder och mössorna på dockor, och bädda ner i vagnen.

Min stora lilla tjej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar