onsdag 3 augusti 2016

Framåtvänd bilstol från 4 år - Recaro Monza Nova 2 seatfix

Framöver vintern är det dags att vända Vegas bilstol framåt, då hon blir fyra år.
Det ska bli skönt att få undan en av två bakåtvända stolar, för de tar ju sån plats i bilen!

Till Elis har vi en Recaro, och det blir det till Vega också. Vi har Isofix i bilen och det gör det otroligt enkelt att bara klicka fast eller klicka ur stolen och ta bort den, och de sitter ordentligt fast.

Nackstödet kan enkelt ändras i olika höjd med ett snabbt enhandsgrepp och då följer bälteshållaren efter, så bältet alltid hamnar på rätt plats vid barnets axel. Man kan också justera djupet så de sitter skönt med huvudet och det inte ramlar framåt när de sover i stolen.
Eftersom det är enkelt att justera kan man snabbt ändra om det är olika barn som åker vid olika tillfällen.

Det finns högtalare så barnen kan lyssna på egen musik eller annat genom att enkelt plugga i en iPad eller liknande, men vi har inte använt det så mycket.

Stolen passar från tidigast 4 år upp till 36 kilo. Tänk på att inte vända barnet för tidigt! Mina barn som varit/är så åksjuka har fått sitta bakåt in i det längsta trots att de spytt ner hela bilen x flera. Hellre en nerspydd bil än en bruten nacke!

Ord pris ca 2995 kr men jag lyckades norpa en för halva priset på Babyland.se efter rea och rabattkod!

2 kommentarer:

  1. Vi har inte funderat på att W skulle kunna vändas redan i januari när han blir 4, tror vi ska köra på så här tills han växt ur sin stol ännu är det inte några problem att sitta i Besafe izi Plusen som vi har till honom. Men nästa vinter när han börjar närma sig 5 år kanske han är för lång för den, växer ju rätt mkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ju längre de sitter bakåtvända desto bättre, perfekt om man kan vänta ett år till! Vi har också BeSafe till Lisa och Vega nu, tycker det är superbra!

      Radera