fredag 26 augusti 2016

Nu kommer krämporna

Jag brukar inte vara sjuk, och har aldrig haft problem med något egentligen i hela mitt liv förutom småsaker som jag inte kommer ihåg nu. Lyckligt lottad alltså!

Därför har jag inte funderat så mycket på hur jag tränat, utan bara tränat som jag vill. Alltid stretchat, det är väl det enda. Och varit noga med återhämtning.

Men nu plötsligt tog den turen slut! Jag kan inte riktigt säga hur det började men alla bäckar små kanske?

För nån månad sedan ramlade jag när jag sprang i skogen, platt fall över en rot och landade på höger höft och arm. Tänkte inte mer på det då, förutom att det gjorde ont såklart.

Jag bytte skor.

Jag började springa längre sträckor varannan dag, minst 8 km. Och det gick bra! Plötsligt kunde jag springa 5 km på 25 minuter!

Jag började springa en runda på 9 km med en brant och lång uppförsbacke. Efter några gånger fick jag ont i höger höft. Det går bra att springa men bli ont efteråt. Vila hjälpte för stunden men smärtan återkom direkt vid nästa löptur. Det gör ont i höften om jag böjer mig framåt, eller när jag satt i bilen och gasade/bromsade dvs lyfte benet lite när jag satt ner. 

Efter en lugn löptur (för höftens skull) fick jag väldigt ont i höger vad precis när jag sprungit klart. Det gick över på en dag.

Jag vilade en vecka för att kunna springa Blodomloppet. Eftersom jag sprang VårRuset på 26.54 min så tänkte jag springa Blodomloppet på 25 minuter. Värmde upp och stack iväg i täten på loppet. Efter en väldigt kort stund var det som att någon sparkat mig HÅRT på vaden när jag satt ner foten. Det var som en kramp som aldrig gick över. Att gå gjorde bara ondare så jag sprang vidare. Jag hade gett upp om det inte varit offentlig tidtagning (envis som man är...)

Så jag lunkade i mål på 28.18 och hade så jäkla ont, och var besviken fast tiden gav mig plats 57 av 330 damer. Jag har varit halt i två dagar, men nu känns det mer som en riktigt jobbig träningvärk som man skulle vilja stretcha bort, det känns som att vaden är "för kort" Så nu har jag ont från höften och hela vägen ner. Och igår även höger sida av överkroppen, när jag vrider på huvudet eller gör något med höger arm gör det ont bakom höger skulderblad. 

Suck. Sjukgymnast bokad. Yoga och cykling får vara det jag gör tills dess. 

Och så har jag beställt Mitt Val Sport för jag har inte ätit vitaminer och mineraler på en evighet kom jag på! Och något som heter Artic root som ska vara uppiggande, någon som testat?

Att slarva kanske går när man är yngre men såhär på "ålderns höst" måste man ta hand om sig lite extra för att kroppen ska fungera. Jag är ändå sjukt nöjd med vad min kropp gör och klarar, så det är nog dags att jag återgäldar den för alla graviditeter och hårda träningspass! 



2 kommentarer:

  1. Testa magnesium om du vill bli piggare! Ja kör det tillsammans med q10 å selen då jag har svajjig sköldkörtel...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det är magnesium och selen i de här tabletterna, hoppas bli fick som tusan nu ;)

      Radera