tisdag 22 september 2015

Egen skörd är guld värd!

I början av sommaren planterade jag och barnen potatis, morötter, sockerärtor, rädisor, kålrot och rotselleri. Jag satte också sticklingar vid stugan från våra rabarber och smultron vi har hemma.
 
Tyvärr upptäckte kaninerna planteringarna och rensade en hel del! Ärtorna såg vi inte röken av för de åt upp stjälken och allt innan det knappt hunnit växa upp. Även rabarbern jämnades med marken!
 
Och ankorna var inte bättre, de åt av både blommor och blast med god aptit haha! Men rädisor kunde vi plocka under hela sommaren, de växer som ogräs. Och nu tog vi upp morötter och potatis, smultronen hade tagit sig fint och sockerärtor fick vi stora saftiga härliga från min moster istället.
Runt hela vår gård har vi dessutom stora områden med hallonbuskar, och i år var hallonen stora och fina på sina ställen. Dessutom har vi hela sommaren kunnat klippa hallonbuskar till kaninerna, som smaskat och njutit av det varje dag.

Summa av kardemumman blir då att till nästa år ska vi skaffa nät över pallkragarna, så vi har ännu mer att skörda till hösten! Även om det ändå var värt det, att ha både ankor och kaniner som springer fritt runt benen på oss hela sommaren. Livet på en pinne tycker vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar