lördag 26 september 2015

Kavat eller Kuoma?

KAVATs fina skinnstövel med ullfoder och ullsula hade vi ett år till Elis.
 
Enkel att dra på med hällor på båda sidor om skaftet. Utvändigt skalmaterial och tejpade sömmar gör stöveln extremt vattentålig samtidigt som den andas. Extra förstärkning över tå och häl. Som alla Kavats skor är de givetvis fria från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.
Kostar ca 899 kr.
 
Alla andra år har vi dock haft KUOMA till Elis och Vega.
 
Kuoma har också ullfoder, och ytterhölje i textil och syntet som är vatten och smutsavvisande, samt har förstärkt tå. Den är enkel att ta på och extremt lätt (dvs väger lite och ingenting) Om man tar ur innersulan tål den dessutom maskintvätt.
 Kostar ca 850 kr.

 
KUOMA är helt klart favoriten! Mina barn har aldrig varit varken kalla eller blöta i dem, men kall blev Elis i Kavat trots extra ullstrumpa!
 
Om du velar mellan dessa två fina skor rekommenderar jag alltså Kuoma! Bäst är att åka in på affären och mäta barnens fot, för de är lite små i storleken upplever jag.
 
(Värt att tillägga kan vara att vi bor där det ofta är väldigt kallt, mer än det är blött. Och vi är ute i ur och skur dagligen så därför har jag höga krav på att skon måste vara både varm och vattentålig)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar