onsdag 30 september 2015

Lisa 9 månader

Ett litet lyckopiller i bebisformat!
 
Senaste veckorna har det hänt massor med den här lilla damen. Hon hasar runt på baken och nån sorts krypstil på knäna har hon. Hon vänder och vrider sig i sängen och sover nu ganska ofta på mage. Nästan jämt när jag hämtar henne sitter hon redan upp. På nätterna blir hon dock skitsur när hon ställer sig på knä och inte kommer runt på rygg igen och då skriker hon rakt ut!
 
Hon har en farlig förkärlek till kablar och vägguttag, något som mina andra barn (tack och lov) inte varit så intresserad av! Hon kryper fram och drar ut kontakterna och vips så har hon en livsfarlig leksak att både pilla med och stoppa i munnen. Och snabbt går det så man får verkligen passa henne!
 
Hon får testa mer och mer "vanlig" mat av oss, russin, bröd, bananer, lite yoghurt osv. Barnmatsburkarna för 8 månader har hon lite problem med, kan vara svårt att hantera två konsistenser samtidigt för dessa små.
 
I helgen sov hon hos min farmor, och åt då gröt kl 18 och sedan inget mer förrän vällingen kl 06.30! Så vi har försökt ge henne nattmål när hon lägger sig kl 20 och sedan inget mer förrän på morgonen men det fungerade bara första nätterna. Sedan har det blivit knas med maten på dagen och en dag sov hon fyra timmar över dagen och åt inget förrän hon vaknade halv tre på eftermiddagen! Då hann hon inte äta så många gånger under dagen och var såklart jättehungrig på natten och fick sin välling kl 02...
 
Så rutinerna är helt i förändring just nu, hon har ändrat både sov och matvanor. Nu sover hon bara två gånger på dagen (skönt tycker jag) och när hon äter vet jag inte riktigt längre. Det blir när det blir helt enkelt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar