lördag 5 september 2015

Hannah - blivande barnsjuksköterska

Det låter väl riktigt trevligt?! Jag tror att jag glömt skriva det här men jag kom in på specialistutbildning Barnsjuksköterska!
 
Jag sökte i första hand till Umeå (där heter den Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot barn och ungdomar) på distans 100% och kom in som reserv. Däremot blev jag antagen till Sundsvall på distans 50%. Efter att Lisa haft en period av dålig sömn och jag är helt slut så tackade jag ändå nej när Umeå ringde och erbjöd mig en plats. Att plugga hundra procent med en åttamånaders skulle inte vara snällt mot henne, för en heltid kräver ju ändå en heltid. Jag ville väldigt gärna läsa där men familjen och barnen går alltid först!
 
Dessutom är det tre av mina kollegor från prematuren i stan som kommer läsa med mig och vi har redan bokat hotell inför första träffen i Sundsvall och pratat ihop oss, och det känns så roligt!
 
Det tar två år innan jag är klar, eftersom det är på halvfart.
 
Jag blev alltså student med början i måndags, och jag kommer ha Elis och Vega på dagis 15-timmars veckor. Jag måste alltså försöka råplugga när de är på dagis och Lisa sover. I veckan har det blivit så att jag lämnat barnen kl 9, och lagt Lisa för första sovningen då och hon har sovit en timme. Sedan har hon fått mat och vi har gått på promenad och plockat klöver till kaninerna. Om jag har haft tur så hinner Lisa sova en timme innan jag hämtar hem barnen kl 14. Och på kvällarna har jag läst efter att barnen lagt sig 19.30.
 
Vi började med utvecklingspsykologi och det är så otroligt intressant så jag vill ju inget annat än lära mig mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar