söndag 4 januari 2015

Dygn 5

Lisa är som en andra Vega, och jag säger fel och kallar hennes Vega hela tiden! Precis som Vega så skulle hon nog helst sova hela dagen och vara vaken på natten. Jag väcker henne när det gått fyra timmar (hon brukar börja vrida på sig och vakna då) och byter blöja så hon vaknar till ordentligt. Så fort hon ätit på ett bröst somnar hon igen. Inatt åt hon ganska mycket, och tömde brösten i alla fall tillfälligt, och idag så har hon ätit bara på ett bröst åt gången så det andra är hela tiden lite spänt och fullt.

Jag hade svårt att sova för jag låg som en ostkrok i sängen och fick ont i ryggen. Lisa sover utan problem i sitt neste på dagen, och kan ha sina syskon skrikandes springa förbi utan problem, men på natten vägrar hon sova där! Jag ligger och ammar och när hon är klar försöker jag flytta mig en bit bort, så jag ligger med mitt täcke och hon ligger bredvid mig med sin filt, och har sin egen space liksom. Dock så ålar hon sig efter mig! Så när jag flyttar mig tar det inte lång stund innan jag har henne mot mig igen, och på morgonen ligger Fredrik på 30 cm på ena kanten, resten av sängen har vi flickor!

Nån gång idag har Lisa varit lite vaken mellan varven och legat på en filt med sin bror och socialiserat lite. Det är så mysigt att se hur go Elis är med henne.

Jag är positivt överraskad över hur bra det går. Jag orkar med barnen och hushållet utan större problem hittills. Det är helt klart lättare med tre barn än att vara gravid och ha två barn! Nu har det bara gått några dagar, men jag har en bra känsla i magen. Jag är mindre trött nu trots vaknätter än vad jag var som gravid (i och för sig så somnade jag vid matbordet igår men det är en annan historia...!) Barnen har dessutom sovit till halv åtta, åtta varje morgon och är hyfsat under kontroll på dagen. Några slagsmål om dagen blir det i takt med att Vega protesterar och har sin egen vilja, men det är ju inget konstigt!

Och jag, jag frossar i mögelost varje kväll!


Återkommer med ett inlägg om mig och kroppen i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar