måndag 5 januari 2015

Hur mår jag?

TOPPEN!
Känner mig svag i bukmuskulaturen såklart, och har en hög trosa som håller åt och ger stöd (typ håll-in trosa) då tycker jag att det känns mycket bättre. Har den på dagarna när jag känner att jag behöver det.
Hade svårt att snyta mig, eftersom jag inte hade stöd av några magmuskler, men nu kan jag det igen! Inga problem med att knipa, kissa eller hålla mig om jag nyser. Känns inte svullen eller knappt ond i underlivet alls, vilken skillnad mot för första förlossningen då jag både var svullen och hade ont! Blöder knappt heller, slutade nästan direkt.
Däremot lyfte jag Vega ganska hastigt och kände direkt att bäckenbotten protesterade, jag får nog passa mig lite. Det känns som att nån stoppat upp ett rakblad i tuppa på mig som gör ont om jag rör mig så jag ska nog inte tro att jag kan lyfta tungt redan! Även lite känningar i fogarna när jag håller igång mycket, jag städade bort julen och bytte gardiner överallt. Men det är svårt att bara sitta still när jag känner mig pigg!

Skönt att kunna nå ner till fötterna, se tuppa igen (!) och äta allt jag vill utan att få halsbränna.

Mjölken kom igång snabbt och på natten mot tredje dygnet exploderade det ordentligt. Lisa suger så ofta och jag får lätt torra bröstvårtor så jag har ganska ont. När jag smörjde in bröstvårtorna med Purelan så vägrade hon äta! Så jag fick sluta med det direkt då. Fortsätter med att ta bröstmjölk och lufttorka istället.

Det konstiga var att jag svullnade efter förlossningen. Fick inte på mig ringarna och fötterna kändes svullna och onda. Har haft stödstrumporna och jag känner att skorna sitter tight i alla fall! Jag hade gått ner 5 kilo efter förlossningen, men så började jag kissa massor och över en natt var 2 kilo till borta och nu är både händer och fötter som vanligt igen!

Jag svettas massor när jag ammar! Blir många duschar och sängklädesbyten.
Livmodern har dragit ihop sig massor och är snart nere i bäckenet igen. Eftervärkarna var hemska de första dygnen, Fredrik sa att jag blev helt blek av smärta när jag ammade. Att de blir värre för varje barn kan jag skriva under på! Nu känner jag bara lite lätt att det drar i den när jag ammar, ungefär som de första rörelserna man känner, det är som att något levande är kvar där inne :)

Magen snart en vecka efter förlossningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar